dilluns, 23 de febrer del 2009

QUE NECESSITA EL JOVENT XATIVÍ?


Aquesta senzilla pregunta, inclou el gran problema a l'hora de dur a terme una programació. No sols tenim les enquestes, amb ells arribem a un nombre limitat de joves, el contacte directe es necessari i aquest l'hem d'aconseguir mitjançant el diàleg, però ara bé, com aconseguim iniciar aquest diàleg?, com forcem que es produïsca aquest diàleg tan necessari per a conèixer les necessitats d'uns joves, cada vegada menys interessats en el treball en equip per a un col·lectiu.
Aquest missatge va adreçat a tots els membres del CJX, però també als i les joves o a persones que tenen contacte amb ells, per tal d'obrir un debat sobre que es el que volem els joves de Xàtiva, que esperem que ens aporte i que es allò que nosaltres podem iniciar, participar, donar suport, en definitiva com podem ser part activa d'aquesta ciutat i no sols, uns que esperaven que els ho donaren tot fet.

Carles Sánchez Poveda.

Contacte: cjxativa@hotmail.com

2 comentaris:

Consell de la Joventut de Xàtiva ha dit...

Aquest sempre ha estat un gran problema a la nostra ciutat, especialment en els darrers anys. Les respostes poden ser múltiples i dóna per a molt que parlar.

El principal problema és que no estem gens en contacte amb els joves de Xàtiva i comarca. ¿i per què no estem en contacte? perquè continuem utilitzant canals de comunicació desfasats (em sembla que el suport paper està un tant desfasat per a aquest sector de la població). Actualment, els joves passen moltes hores cara a la pantalla i sentint-ho molt, a Xàtiva no tenim una web de joves on els joves se senten identificats i com alguna cosa seua i a més a més, que siga d'utilitat per a d'ells i elles.

Altra qüestió potser és que de joves no es parla gens o almenys es podria parlar més. Exemples molts: no hi ha un debat municipal sobre polítiques de joventut, no existeix un Pla Municipal de Polítiques de Joventut, no n'hi ha cap enquesta des de l'any 2002-2003 sobre quines activitats i/o necessitats, hàbits tenen els nostres joves.

Tampoc podem tirar la culpa a la "play" ni a les noves tecnologies, cal reconèixer que no hem sabut adaptar-nos als nous tems. Mentre s'ha discutit sobre coses supèrflues hem deixat passar l'oportunitat de pujar-se "al carro" en canvi d'estar en la "figuereta".

Des de l'any 2002, membres del CjX hem estat reclamant i intentant fer entendre (especialment als polítics que sembla algunes vegades que no han sigut joves) la necessitat de tindre un professional que DINAMITZE la qüestió juvenil. Si Mahoma no va a la muntanya...

Aquest no vol ser un comentari crític amb ningú però tal vegada hem d'entonar tots i totes el mea culpa.

Per altra banda estan els col·lectius juvenils. El CjX ha passat de 21 col·lectius actius a 4-5 entitats que realitzen una tasca diària. Cal recordar que el CjX és una associació d'associacions i el primer usuari han de ser els gestors associatius juvenils. Sempre s'ha dit allò de que el Consell és l'interlocutor vàlid davant l'administració però pregunte ¿realment representem algú?

Des d'ací propose una comissió que s'encarregue d'obrir un debat sobre joventut ¿per què no orgnitzem les I JORNADES SOBRE JOVENTUT?
Xavi Torregrosa, membre del CJX.

Dark_moon ha dit...

Pese a que es tarde para contestar a la pregunta, me gustaria dar mi opinion ya que me siento parte de ese grupo de "joves xativins". En mi opinion, y por lo que yo veo entre los mios, creo que xativa tiene muy poco entretenimiento para los jovenes, y no les culpo del todo porque salta a la vista la poca participacion de la juventud y las pocas ganas y desinteres absoluto, no creo que haya muchos jovenes interesados en ninguna clase de cultura, al menos, no lo muestran abiertamente. Creo que si se trata de pedir, deberia haber un sitio en concreto destinado exclusivamente para los jovenes, donde poder hacer debates, charlas, conciertos, conocer gente nueva, poder tener un sitio donde montar talleres o fiestas para la diversion. El ocio del joven en xativa esta casi extinguido, lo unico que le queda a las grandes masas de jovenes son los pubs, el mercao, las discotecas... Pese a que, como ya he dicho, la culpa no es en absoluto del ayuntamiento, ni del consejo de juventud, porque ha quedado demostrado repetidas veces que somos minoria los que nos preocupamos por la cultura o estamos interesados en algo mas que fiesta y diversion. Y por cierto, por acabar mi monologo de alguna forma, tambien acabare diciendo que el problema de que las actividades organizadas sean a veces una decepcion, es tambien por la poca informacion que hay, y por la dificultad a la hora de encontrar publicidad de algo que pueda interesarnos, puede que sea tambien porque a los sitios que solemos frecuentar tampoco tienen mucha relacion con la cultura y por lo tanto no hay informacion ni publicidad. El problema tambien puede ser la falta de informacion, y el desconocimiento de las actividades programadas. Espero que aunque tarde, esta contestacion ayude en algo :)